Een lichtplan voor je woning

Een lichtplan laten maken voor je woning, is het nodig? Wat zijn de voordelen en waar in het proces schakel je de hulp van een professional in? Verlichting kan je woning maken of breken, toch zijn we ons daar vaak niet van bewust. Goed advies is van essentieel belang, daarom nemen we je in dit artikel graag mee in de verschillende mogelijkheden.

 

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan (ook wel verlichtingsplan) is eigenlijk niets meer en niet minder dan een ontwerp van de ideale verlichting voor jouw woning. Zo wordt er in een lichtplan rekening gehouden met de verschillende ruimtes en hun functie, sfeer en interieur. Maar ook de meer praktische zaken als verlichtingsarmaturen, aansluitpunten en duurzaamheid komen aan bod.

 

Waarom een lichtplan?

Bij de verbouwing, aanschaf of bouw van een nieuwe woning is verlichting meer dan eens het ondergeschoven kindje. Er wordt vaak gekeken naar de mogelijkheden voor een open keuken en we bestellen direct dat gezellige behang en die heerlijke bank. En dan gebeurt het regelmatig dat de met zorg uitgekozen vloer of akoestische wandpanelen niet tot hun recht komen door verkeerde verlichting… Eeuwig zonde, vinden wij bij Halo Lighting.

Wanneer de basisverlichting het daglicht nabootst en dit wordt aangevuld met dimbare sfeerverlichting, komen verschillende ruimtes in je huis meer tot leven. Een lichtplan geeft je de kans om de ultieme sfeer, uitstraling en functionaliteit van je woning tot zijn recht te laten komen. En dat verdient het!

 

‘Zonde van mijn geld, zo’n lichtplan!’

 

Maar is dat wel zo? Wij maken met enige regelmaat mee dat er bij de verbouwing of nieuwbouw van een woning achteraf onnodige kosten worden gemaakt wat betreft verlichting. Met een goed lichtplan voorkom je dat je aansluitpunten mist, daar waar je ze graag had willen hebben. Of dat je juist achteraf aansluitpunten laat wegwerken, omdat je deze helemaal niet kunt gebruiken.

Bij Halo Lighting kijken we graag samen naar de wensen, eisen en mogelijkheden om zo tot het gewenste resultaat te komen. Want verlichting kan het verschil maken tussen een huis en een thuis.

Kunnen wij met jou meedenken? Neem dan vooral contact met ons op.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Chat met ons